De dagen hebben weer meer daglicht. Een verwachting voor het aanbreken van een nieuw seizoen is in de lucht.
Sinds het overlijden van Amanda’s vader hebben we de Heer gezocht wat Zijn verdere plannen zijn. Er kwam geen vrede om weer op pad te gaan. Ook het punt om ergens anders te gaan wonen, aangezien we nog in het huis van haar vader wonen, gaf geen bevestiging in ons hart. We hebben naar verschillende plekken gekeken, maar telkens was er geen klik en blijdschap bij die optie. Maar de gedachte, die wel steeds bleef opkomen was: je mag blijven.
We zijn ervan overtuigd geraakt dat God iets wil doen met het huis en de regio waarin we wonen. En dat het huis in ons bezit komt. Wat dus betekent dat wij Amanda’s broer en zus eruit moeten kopen.

Wat een gedachte, dat God ons het huis wil geven om het te gebruiken voor Zijn doel en Koninkrijk. Van wonen in een appartementje naar een vrijstaand huis. Als we het over een upgrade hebben!
Opnieuw stappen we dus in een groot geloofsavontuur. Dit keer niet om op Hem te vertrouwen voor een werk in Afrika, maar dichter bij HUIS en op een andere manier. Om Hem nog beter te gaan leren kennen als een overvloedig voorzienende Vader, ook in grote financiën.

Als kinderen van God is het de bedoeling dat we Hem allemaal steeds meer gaan vertrouwen op alle gebieden in ons leven. Of het nu redding, vergeving, gezondheid of financiën betreft. Het Woord van God vertelt ons wie God is, hoe goed Hij is en hoeveel Hij van ons houdt. Hij wil in samenwerking met ons Zichzelf tonen aan de wereld en zegen brengen voor mensen.
God zegt duidelijk, dat wie zich met God verbindt gezegend is. In Deuteronomium 28 staat een lijst van zegeningen, die voor Zijn kinderen beschikbaar zijn. Eén van die zegeningen is dat wij aan velen zullen uitlenen, maar zelf niet hoeven te lenen. Een hypotheek is ook een lening…

Toch meent God wat Hij zegt en belooft. En Hij verlangt ernaar dat Zijn kinderen Hem op Zijn Woord vertrouwen (=geloven) en het lef hebben die zegeningen te gaan verwachten.
Voor ieder van ons geldt de vraag: hoe ver wil jij met God gaan op het gebied van Hem vertrouwen in je leven? Dat is geen ‘moeten’, maar een vrije keuze. Hij is betrouwbaar. Hij kan niet liegen wat Hij heeft belooft. Maar het heikele punt ligt bij ons. Hebben wij het lef om Hem te vertrouwen op allerlei gebieden in ons leven? En durven we Hem steeds meer te gaan vertrouwen?

Hmm, een huis kopen terwijl je geen lening aangaat. Dat klinkt als een groot wonder. Dit doet de radartjes in ons menselijk denken vastlopen. We lopen als het ware tegen ons plafonnetje aan en stoten ons ‘hoofd’. Maar God zegt: het dak moet eraf, want Ik ben zoveel groter dan het natuurlijke. Ik ben namelijk boven-natuurlijk!
Voor God is niets onmogelijk. En dat bewijst Hij door de hele Bijbel heen. Van brood uit de hemel voor een paar miljoen mensen en dat 40 jaar lang(!), een zee en rivieren die opensplijten om droogvoets over te steken, een geboorte uit een maagd, genezing van ongeneselijke ziekten tot aan doden die weer levend worden. Dit zijn geen verzonnen verhalen uit een boek, maar een levende God, die vertelt hoe Hij werkelijk is. Hij daagt mensen uit om Hem voor bijzondere dingen te gaan vertrouwen.

En wat geweldig is het, dat we niet perfect hoeven te zijn om iets van God te kunnen ontvangen. Wat een ontspanning geeft dat. Door Zijn gedane werk aan het kruis is alles vrijgezet voor ons om in ontvangst te nemen. Het is op basis van vertrouwen (geloven).

          De rechtvaardige zal leven uit geloof (oftewel vertrouwen op Gods goedheid).  -Romeinen 1 vers 17

Leven in de breedste zin van het woord. Dus ook gezegend zijn en Gods wonderen zien.

Kortom: God duwt ons naar een heel nieuw level om op Hem te gaan vertrouwen. Een upgrade. Spannend. Maar een geloofsavontuur is altijd spannend!