De afgelopen 2 maanden waren wat turbulent. Begin deze maand is Amanda’s vader onverwacht snel naar Jezus gegaan in de leeftijd van 80 jaar. Hij kon helaas een longontsteking niet de baas worden.
Maar wat een heengaan is het geweest. Gebedsverhoring na gebedsverhoring.

Op zijn laatste dag in het ziekenhuis vroeg Amanda of hij graag naar Jezus wilde gaan. Zijn antwoord was direct en duidelijk, JA. Dus gaf ze aan om daar dan samen voor te bidden, maar dat het ook snel zou gaan, zodat hij niet langer hoefde te lijden. Dit vond hij goed. Amanda’s broer had inmiddels al afscheid genomen van hem en Amanda’s zus zou 2 uur later komen. Amanda stelde voor dat haar vader dan nog met zijn andere dochter zou praten en dan naar Jezus zou gaan. Hij stemde ermee in.

Amanda’s zus kwam, sprak nog 15 minuten met hem voordat wij weer op de kamer kwamen. Zijn twee dochters maakten nog een grapje aan zijn bed en ineens veranderde zijn ademhaling. Hij ging heen. En onder begeleiding van onze lofprijs aan God en onze aanmoediging om naar Jezus te gaan gleed hij in 1 minuut heel vredig in de armen van Jezus. Wij drieën waren vol ontzag voor God voor deze gebedsverhoring. De medici hadden de verwachting dat het lijden nog een dag kon gaan duren.

Tot het einde toe was Amanda’s vader helder gebleven. Opnieuw een gebedsverhoring. In verband met de dementie die zijn moeder had gehad, hadden Amanda en hij een jaar ervoor samen gebeden, dat hij tot zijn laatste dag helder zou zijn.
Dit helder-zijn werd zelfs tot de laatste minuut. God is zo trouw!

Maar dit alles lijkt een nieuw hoofdstuk voor ons in te luiden. Wij wonen al jaren in het huis van Amanda’s vader. Is dit het begin van andere werkvelden nu we hem niet meer tot gezelschap hoeven zijn? Of heeft de Heer hier verdere plannen voor ons?
Wat de toekomst brenge moge? Wat heeft de Heer voor ons in petto?

Bid voor ons voor heldere leiding en openbaring. Het is altijd een avontuur om te wandelen met God!